Τρομακτικά παιχνίδια!

τρομακτικά παιχνίδια στο The Ritual
560 560 nikos

Τρομακτικά παιχνίδια!! Είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τους χειρότερούς σου φόβους;

Τρομακτικά παιχνίδια – The Ritual Nightmare Edition – Έχετε πιάσει τον εαυτό σας να βρίσκει ενδιαφέρον και να ελκύεται από τις ιστορίες τρόμου, σκοτεινά μυθιστορήματα, comics και τρομακτικά παιχνίδια? Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, σας διαβεβαιώνουμε πως δεν είστε οι μόνοι που έλκεστε από το αίσθημα του φόβου! Το πιο τρομακτικό δωμάτιο της Great Escape Rooms Θεσσαλονίκη, σε προκαλεί να περάσεις τις πόρτες του και να φτάσεις τις αντοχές και την αδρεναλίνη σου στα άκρα.

The Ritual Nightmare Edition

τρομακτικά παιχνίδια

Ο απόλυτος τρόμος είναι εδώ! Σας αρέσουν οι ταινίες τρόμου? Αυτές τις δύο προτάσεις θα δεις στην περιγραφή του The Ritual Nightmare Edition που όμως είναι αρκετές για να σε βάλουν αμέσως στο κλίμα του συγκεκριμένου escape room. Περιλαμβάνοντας Live Acting ανήκει σε μία άλλη κατηγορία δωματίων από τα κλασσικά escape rooms της Θεσσαλονίκης. Σκοπός σου; Να μπεις μέσα και να ζήσεις μια διαφορετική εμπειρία από αυτές που έχεις συνηθίσει. Αν επιλέξεις το συγκεκριμένο δωμάτιο απόδρασης θα καταλάβεις σύντομα πως ο σκοπός σου δεν είναι να λύσεις γρίφους και να αποδράσεις στον καλύτερο δυνατό χρόνο. Σκοπός σου είναι να ‘’ζήσεις’’ το δωμάτιο, να βάλεις όλες σου τις αισθήσεις να δουλεύουν στο έπακρο και να αποδράσεις….ζωντανός!

Όπως θα σου πουν αν ρωτήσεις, αυτά τα τρομακτικά παιχνίδια δεν είναι απλά δωμάτια απόδρασης, είναι δωμάτια εμπειρίας! Αν ρωτήσεις άτομα που έχουν περάσει τις πόρτες του θα σου πουν ότι έζησαν τον απόλυτο τρόμο, αν σου πουν ότι δεν φοβήθηκαν μάλλον είναι πολύ περήφανοι για να το παραδεχτούν! Αν αγαπάς τα τρομακτικά παιχνίδια, τότε αυτό είναι το δωμάτιο απόδρασης για εσένα. Αν φοβάσαι εύκολα, δεν θα σου πω να μην μπεις, θα σου πω να του δώσεις μια ευκαιρία να σε κάνει να ξεπεράσεις τους φόβους σου και να βγεις πιο δυνατός.

Αντιμετωπίστε τους φόβους σας

Τολμήστε να αντιμετωπίσετε τους πιο σκοτεινούς σας φόβους και προσφέρετε στον εαυτό σας μία συγκλονιστική εμπειρία τρόμου πέρα από κάθε φαντασία! Η Great Escape Thessaloniki αλλάζει τους κανόνες των escape rooms και εντάσσει σε αυτά, τα βιωματικά τρομακτικά παιχνίδια. Το πιο τρομακτικό escape room της Θεσσαλονίκης όπου σύμφωνα με τις κριτικές εκατοντάδων παικτών βρέθηκε σχεδόν για 1 χρόνο στην Νο1 θέση των δωματίων απόδρασης. Οι παίκτες στα σχόλια τους τονίζουν ότι δεν έχουν ξαναβιώσει ποτέ στην ζωή τους πιο συγκλονιστική εμπειρία από αυτήν ! Το Ritual, σύμφωνα με στοιχεία, είναι το μοναδικό δωμάτιο που από τους εκατοντάδες παίκτες που το επισκέφθηκαν το 40% το έχει ξαναπαίξει.

Αν νομίζεις πως είσαι αρκετά τολμηρός, κάνε τώρα την κράτηση σου για το The Ritual Nightmare Edition, το καλύτερο στο είδος τρομακτικά παιχνίδια!

τρομακτικά παιχνίδια

Τρόμος – Τι είναι και από πού προέρχεται?

Ο τρόμος είναι ένα βασικό συναίσθημα του ανθρώπου που προκαλείται από τη συνειδητοποίηση ενός πραγματικού ή πλασματικού κινδύνου ή απειλής. Είναι ένας μηχανισμός ο οποίος ενεργοποιείται από διαφορετικά ερεθίσματα και η έκφραση του ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Το σίγουρο είναι πως ο τρόμος είναι ένα από τα πιο κλασσικά συναισθήματα τα οποία ιντριγκάρουν τους ανθρώπους ανά τους αιώνες.

Θυμηθείτε τα τέρατα της ελληνικής μυθολογίας, τα λαϊκά παραμύθια με τις σκοτεινές και τρομακτικές ιστορίες μέχρι τις ταινίες τρόμου. Η πρώτη ταινία τρόμου γυρίστηκε το 1896, όταν επίσημα η πρώτη ταινία που γυρίστηκε παγκοσμίως ήταν 5 χρόνια πριν από αυτήν. Ο τίτλος της ήταν «το κάστρο του Διαβόλου» και η διάρκεια της μόλις 3 λεπτά, εξάλλου ο χρόνος είναι υποκειμενικός. Όταν αναφερόμαστε σε πραγματικό τρόμο ξέρουμε πολύ καλά πως κλάσματα του δευτερολέπτου είναι αρκετός χρόνος για να ενεργοποιήσει τα σημεία τους εγκεφάλου που αντιδρούν στον φόβο!
Με τα χρόνια ο τρόμος πέρασε στα μυθιστορήματα, το θέατρο, την μουσική, τα comics κι έπειτα τα Video games. Έτσι άρχισαν να γίνονται γνωστά και τα τρομακτικά παιχνίδια!

τρομακτικά παιχνίδια

Τρομακτικά παιχνίδια – Η ιστορία & η εξέλιξη τους

Τα τρομακτικά παιχνίδια δεν γεννήθηκαν την εποχή των υπολογιστών. Αν σκαλίσουμε λίγο την ιστορία θα ανακαλύψουμε πως οι άνθρωποι δημιουργούσαν και «έπαιζαν» τρομακτικά παιχνίδια από την αρχαία Ελλάδα, την Κίνα και την Ευρώπη του μεσαίωνα. Αστικοί μύθοι και ανατριχιαστικές ιστορίες τρόμου είναι η έμπνευση για τα καλύτερα τρομακτικά παιχνίδια, με τα επιτραπέζια να είναι οι κυρίαρχοι των παιχνιδιών αυτών την δεκαετία του ’80.

Το πρώτο Horror Video game έκανε το ντεμπούτο του το 1989 στην Ιαπωνία με τον παραπλανητικό τίτλο “sweet home”. Παρ’ όλα αυτά η εμπειρία αυτή δεν άργησε να μεταφερθεί από τους υπολογιστές σε τρομακτικά παιχνίδια real life! To 2000 ένας Αμερικανός θαυμαστής των ταινιών τρόμου, δημιούργησε ένα στοιχειωμένο σπίτι στο Σαν Αντόνιο της Καλιφόρνια. Το απίστευτα αυτό τρομακτικό διαδραστικό παιχνίδι προκαλούσε τους συμμετέχοντες να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους σε μία «ξενάγηση» 2 ωρών στο «πιο στοιχειωμένο σπίτι του κόσμου». Φήμες λένε πως το 2014 η λίστα αναμονής έφτανε τα 24.000 άτομα και πως μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει ολοκληρώσει τη ξενάγηση του σπιτιού..

Τρομακτικά παιχνίδια & Πως επηρεάζουν τον οργανισμό μας

Κάποιοι λένε πως όταν φοβούνται νιώθουν ζωντανοί! Και αυτό έχει βάση αν σκεφτούμε πως τα επίπεδα της αδρεναλίνης στο οργανισμό πολλαπλασιάζονται σε καταστάσεις τρόμου. Τα τρομακτικά παιχνίδια, κάνουν τον εγκέφαλο να εκκρίνει περίπου 30 διαφορετικές ορμόνες για να προετοιμάσει τον οργανισμό για.. μάχη! Η καρδιά ανεβάζει παλμούς, αναπνέουμε πιο γρήγορα ( λαχάνιασμα ), οι κόρες των ματιών διαστέλλονται και το σώμα λούζεται με κρύο ιδρώτα. Με απλά λόγια ο εγκέφαλος ενεργοποιεί έναν καταρράκτη αντιδράσεων που μας προετοιμάζει είτε για μάχη είτε για γρήγορη φυγή. Μην ξεχνάτε πως ο φόβος είναι ένας μηχανισμός επιβίωσης. Γιαυτό και το σώμα μας, μας κάνει να νιώθουμε πιο ζωντανοί καθώς «μαχόμαστε» για την ίδια μας την ζωή.

Fun fact: Έχετε σίγουρα παρατηρήσει πως όταν φοβόμαστε ανατριχιάζουμε. Η αντίδραση αυτή μπορεί σήμερα να φαίνεται άχρηστη αλλά στους προγόνους μας έδινε μεγάλο πλεονέκτημα. Δεδομένου ότι ήταν καλυμμένοι με τρίχωμα, και όταν ανατρίχιαζαν φαινόταν μεγαλύτεροι και πιο επιβλητικοί στον εχθρό.

τρομακτικά παιχνίδια

Τρομακτικά παιχνίδια – Γιατί είναι τόσο δημοφιλή ?

«Επινοούμε φανταστικούς τρόμους για να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τους πραγματικούς»
Stephen King, 1947- , Αμερικανός συγγραφέας μυστηρίου & τρόμου

Ο φόβος είναι ένα από τα λίγα αισθήματα που μπορούμε να προκαλέσουμε εσκεμμένα με ψεύτικα – «φτιαχτά» ερεθίσματα! Φαντάζεστε να μπορούσαμε να προκαλέσουμε το ίδιο εύκολα στον εαυτό μας το αίσθημα της ευτυχίας? Δυστυχώς όμως αυτό δεν γίνεται, δεν είναι παράλογο λοιπόν που οι άνθρωποι αρέσκονται στο να νιώθουν φόβο. Κι’ ‘όπως αναφέραμε και παραπάνω το αίσθημα του φόβου μας βάζει σε εγρήγορση και μας κάνει να αισθανόμαστε ζωντανοί! Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσφέρεται στον εαυτό σας την αίσθηση του φόβου. Οι πιο κλασσικοί από αυτούς, είναι η θέαση μια τρομακτικής ταινίας και η ανάγνωση ενός σκοτεινού και μυστηριακού βιβλίου. Τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με την εμπειρία που μπορεί να σας προσφέρει ένα καλοστημένο τρομακτικό παιχνίδι !

 

Κάνε τώρα κράτηση στo Great Escape Θεσσαλονίκης για να ζήσεις αυτή την αξέχαστη εμπειρία!

Τρομακτικά παιχνίδια – Great Escape Rooms Θεσσαλονίκη – Εσύ θα τολμήσεις ;