Το παιχνίδι

Escape Room λέγεται ένας συγκεκριμένος χώρος που μπορεί να αποτελείται από ένα ή περισσότερα δωμάτια συνδεδεμένα μεταξύ τους. Έχει δημιουργηθεί με βάση κάποιο σενάριο και περιέχει γρίφους προς επίλυση. Κάθε δωμάτιο έχει το δικό του σενάριο αλλά και χρόνο. Κάποια από αυτά μπορεί να εμπεριέχουν και live acting, δηλαδή την παρουσία ηθοποιού. Το παιχνίδι μπορεί να διαρκέσει από 60 έως και 90 λεπτά ανάλογα με το δωμάτιο / σενάριο που θα επιλέξετε. Η ομάδα μπορεί να αποτελείται από 2 έως και άτομα. Η ηλικία των παικτών μπορεί να είναι από 8 χρονών έως όσο αντέχετε!! Να επισημάνουμε πως μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά μικρότερης ηλικίας των 8 ετών αλλά με γονική παρουσία.

Σκοπός του παιχνιδιού

Ο στόχος στα δωμάτια απόδρασης, λύνοντας γρίφους και ξεδιπλώνοντας το σενάριο μίας ιστορίας στην οποία πρωταγωνιστούν. Η επίλυση γρίφων μπορεί να απαιτεί εξερεύνηση, σκέψη, παρατηρητικότητα, ικανότητες αντίληψης αλλά και βασικές σωματικές ικανότητες. Δεν απαιτούνται ειδικές δεξιότητες, ταλέντα ή γνώσεις. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, ακόμη κι όταν δυσκολεύεστε στην επίλυση κάποιων γρίφων, ο/η game master που σας παρακολουθεί σας δίνει βοήθειες και κατευθύνσεις. Με αυτό το τρόπο, σας βοηθάει να ξεπεράσετε τις δυσκολίες και να προχωρήσετε παρακάτω.

Στα Great Escape Rooms Thessaloniki, οι έξυπνοι γρίφοι, το όμορφο και φιλικό περιβάλλον, η ιδιαίτερα προσεγμένη διακόσμηση των δωματίων και η έμφαση στην λεπτομέρεια, είναι όσα συντελούν στο να σας παρέχουμε την απόλυτη εμπειρία escaping. Διαλέξτε σενάριο, παρέα και αφήστε μας να σας ταξιδέψουμε στον συναρπαστικό κόσμο μυστηρίου, των Great Escape Rooms Thessaloniki.

FAQ

Η διαδικασία ολοκληρώνετε σε 4 απλά βήματα και είναι ιδιαίτερα εύκολη.
Το πρώτο βήμα είναι να διαλέξετε ένα από τα δωμάτια του Great Escape Θεσσαλονίκη. Διαλέξτε το δωμάτιο που σας φαίνεται ενδιαφέρον, αφού διαβάσετε τα σενάρια που περιγράφουν το κάθε παιχνίδι.

Το δεύτερο βήμα, είναι η επιλογή της ημερομηνίας. Αφού επιλέξετε το δωμάτιο της αρεσκείας σας, εμφανίζεται ένα ημερολόγιο στο οποίο επιλέγετε την ημερομηνία που θέλετε να παίξετε.

Το τρίτο βήμα είναι η επιλογή της ώρας. Αφού διαλέξετε ημερομηνία, ανοίγει η κατάσταση κρατήσεων της συγκεκριμένης ημέρας, με όλες τις ώρες που το δωμάτιο είναι διαθέσιμο. Επιλέξτε κάνοντας κλικ, την ώρα που θέλετε.

Το τέταρτο και τελευταίο βήμα της διαδικασίας, είναι η συμπλήρωση των στοιχείων σας στη φόρμα που εμφανίζεται μόλις επιλέξετε ώρα.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα λάβετε ένα e-mail επιβεβαίωσης.
Οι πληρωμές γίνονται αφού έρθετε στον χώρο των Great Escape Θεσσαλονίκη.

Σίγουρα το ιδανικό είναι να έρθετε 10 λεπτά πριν την έναρξη του παιχνιδιού, ώστε ο υπεύθυνος να σας δώσει τις απαραίτητες οδηγίες για το δωμάτιο. Σε περίπτωση που έρθετε καθυστερήσετε υπάρχουν δυο περιπτώσεις.
Η μια είναι εάν δεν υπάρχει κράτηση του δωματίου μετά από εσάς, οπότε έχετε ολόκληρη την ώρα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Η δεύτερη περίπτωση είναι εάν υπάρχει κράτηση μετά από εσάς, οπότε ο χρόνος σας για να βγείτε από το δωμάτιο θα είναι περιορισμένος.

Φυσικά! Μπορείτε να ακυρώσετε ή να κάνετε αλλαγή της ώρας ή της ημέρας κράτησής.
Για να ακυρώσετε την κράτησή πρέπει να μας πάρετε τηλέφωνο ή να επιλέξετε το link ακύρωσης από το mail το οποίο λάβατε μετά το τέλος της αρχικής κράτησης.
Αφού κάνετε την ακύρωση, πρέπει να κάνετε καινούρια κράτηση.

Δίπλα από κάθε δωμάτιο, υπάρχει και ο ανάλογος βαθμός δυσκολίας του. Αν είστε νέος παίχτης θα συστήναμε κάποιο από τα δωμάτια με χαμηλό βαθμό δυσκολίας. Γενικά, πρόκειται για απλά παιχνίδια λογικής, που δεν απαιτούν ιδιαίτερες γνώσεις και εμπειρία. Αν η παρατηρητικότητα, οι ικανότητες συνεργασίας και η λογική σας είναι σε καλά επίπεδα, τότε δεν θα έχετε απολύτως κανένα πρόβλημα.

Το μόνο τρομακτικό παιχνίδι των Great Escape Θεσσαλονίκης, είναι το The Ritual. Σε περίπτωση που τρομάξετε υπερβολικά ή νιώσετε δυσφορία, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί πανικού. Πατώντας το κουμπί, η πόρτα της εξόδου ανοίγει αυτόματα και μπορείτε να αποχωρήσετε άμεσα από το δωμάτιο.

Τα Escape rooms είναι ένα παιχνίδι παρατηρητικότητας και λογικής, στο οποίο μπορεί να λάβουν μέρος άτομα από 8 έως 108 ετών. Παιδιά τα οποία είναι μικρότερα από 10 χρονών, καλό θα ήταν να έχουν και κάποιον ενήλικο συνοδό, ώστε να τα βοηθάει όταν είναι απαραίτητο.

Άνετα και απλά. Δεν χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο ντύσιμο.

Οι δραστηριότητες Team Building στα Great Escape Θεσσαλονίκης, είναι ιδανικές για την ανάπτυξη των εταιρικών σχέσεων και της συνεργασίας των στελεχών.