ESCAPE ROOMS – ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Βιβλίο, escape rooms Θεσσαλονίκη - Ασία Ευρώπη
780 450 nikos

Escape Rooms. Τα ζωντανά βιωματικά παιχνίδια απόδρασης!

Πως θα ένιωθες εάν ήσουν κλειδωμένος σε ένα χαμηλά φωτισμένο δωμάτιο; Αν η μόνη σου διαφυγή εξαρτάται από εσένα και την ομάδα σου; Εάν πρέπει να βρείτε τις απαραίτητες απαντήσεις; Δεν είναι σενάριο ταινίας, αλλά η νέα μόδα που συγκεντρώνει στοιχεία από κινηματογραφική ταινία και ηλεκτρονικά παιχνίδια φαντασίας. Σενάρια, προσαρμοσμένα στην πραγματικότητα ενός δωματίου απόδρασης ή πλέον και μεγαλύτερων χώρων. Όλα αυτά συμβαίνουν στα Great Escape Rooms Θεσσαλονίκη, στα ζωντανά βιωματικά παιχνίδια απόδρασης που έχουν κατακλύσει την Ευρώπη και αποτελούν μια φρέσκια ψυχαγωγική δραστηριότητα.

escape rooms Θεσσαλονίκη - Ασία Ευρώπη

Τα Escape Rooms ζωντάνεψαν τις πιο απίθανες ιστορίες βιντεοπαιχνιδιών

Τα δωμάτια απόδρασης (Escape Rooms), είναι χώροι με βιωματικά παιχνίδια. Οι παίκτες καλούνται να συγκεντρώσουν στοιχεία, αντικείμενα, κλειδιά, κωδικούς, να λύσουν γρίφους και να βρουν τη λύση του αινίγματος.  Το αίνιγμα, μπορεί να είναι η απόδραση τους από τα Escape Rooms, μέχρι την λύση ενός μυστηρίου δολοφονίας. Επιπλέον, καινούργιες και πρωτότυπες ιστορίες προστίθενται συνεχώς, στις ήδη υπάρχουσες. Χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχει χώρος με 13 διαφορετικά θέματα. Η φαντασία, η συνεργασία και η ψυχραιμία είναι τα κλειδιά για να καταφέρουν οι συμμετέχοντες να δραπετεύσουν από το δωμάτιο. Η συνεργασία με στόχο την αποτελεσματική λύση του μυστηρίου καθιστά το παιχνίδι ιδανικό για δραστηριότητες team building. Είναι λοιπόν, ένας ευχάριστος τρόπος ανάπτυξης του ομαδικού πνεύματος, ανάμεσα σε μέλη εταιρειών, όπως αναφέρουν οι εμπνευστές του παιχνιδιού.

Αντίληψη, παρατηρητικότητα και φαντασία

escape rooms Θεσσαλονίκη - Ασία Ευρώπη

Κατά την διάρκεια ενός παιχνιδιού escape rooms, μια παρέα 2-6 ατόμων κλειδώνεται σε ένα δωμάτιο και έχει ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο για να λύσει τον γρίφο, χρόνος που συνήθως είναι 60 – 70 λεπτά. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις ή εμπειρία και αρκεί να επιστρατεύσει κάποιος αντίληψη, παρατηρητικότητα και φαντασία σε συνδυασμό με την αλληλοβοήθεια. Αν, όμως, δεν βρίσκεις κάποιο σημαντικό στοιχείο, τότε υπάρχει η βοήθεια του… δωματίου, μέσω μιας οθόνης που σε καθοδηγεί για το επόμενο βήμα. Στην περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε, πατάς το panic button και αυτόματα βγαίνεις από το δωμάτιο. Οι τιμές αρχίζουν από 10 ευρώ το άτομο για τις μεγαλύτερες ομάδες και φτάνουν τα 18 ευρώ, όταν παίζουν δύο.

Στα Escape Rooms μπορεί να παίξουν όλοι, ανεξαρτήτου ηλικίας , φύλου και σωματικής κατάστασης. Δεν απαιτείται ιδιαίτερη φυσική κατάσταση, ούτε ξεχωριστές γνώσεις μαθηματικών ή φυσικής καθώς στηρίζονται στην απλή λογική. Επίσης είναι συνήθως ευρύχωρα, άρα δεν υπάρχει θέμα κλειστοφοβίας, αλλά όπως αναφέραμε, πατώντας το κουμπί πανικού, διακόπτεις αμέσως το παιχνίδι. Στα περισσότερα Escape Rooms για παιδιά κάτω των 14 ζητάνε την παρουσία κηδεμόνα.

Escape Rooms – 3000 χώροι, σε όλο τον κόσμο

escape rooms Θεσσαλονίκη - Ασία ΕυρώπηΤο πρώτο Escape Room άνοιξε τον Ιούλιο του 2007 στο Κιότο της Ιαπωνίας, με ένα μόνο δωμάτιο για 5-6 παίκτες και εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό διαφυγής. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να δραπετεύσουν από το δωμάτιο. Γρήγορα αντίστοιχα παιχνίδια εμφανίστηκαν στην υπόλοιπη Ασία και από εκεί πέρασαν στην Ευρώπη, με την Ουγγαρία να είναι κομβικό σημείο. Ακολούθησαν η Αυστραλία, ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες ενώ πλέον υπάρχουν σχεδόν 3.000 χώροι σε όλο τον κόσμο.
Πολλοί είναι αυτοί που μιλάνε για κάτι το πρόσκαιρο, για μια μόδα που δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει. Η πραγματικότητα όμως μέχρι στιγμής φαίνεται να τους διαψεύδει, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα. Τα νούμερα δείχνουν πως κάθε χρόνο, ολοένα και περισσότεροι είναι αυτοί που εντάσσουν τα Escape Room στην καθημερινή τους ψυχαγωγία.