Τι ακριβώς είναι τα δωμάτια απόδρασης;

Ρολόι και βιβλίο πάνω σε γραφείο
780 451 nikos

Δωμάτια απόδρασης από την Ασία στην Ευρώπη!

τι είναι τα δωμάτια απόδρασηςΑναρωτιέστε τι είναι τα δωμάτια απόδρασης? Τα δωμάτια απόδρασης είναι ένας εναλλακτικός τρόπος διασκέδασης. Ξεκίνησε από την Ασία και εξαπλώθηκε με επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Εμπνευστής και δημιουργός τους είναι ο Ιάπωνας Takao Kato, ο οποίος δημιούργησε το πρώτο Escape Room το 2008 στο Κιότο. Αργότερα η νέα αυτή μόδα «ταξίδεψε» στην Αμερική, ενώ στην Ευρώπη πρώτη χώρα που εισήγαγε αυτόν τον τρόπο διασκέδασης ήταν η Ουγγαρία. Στη χώρα μας ήρθε το 2014 σημειώνοντας όπως ήταν αναμενόμενο μεγάλη επιτυχία.

Τι ακριβώς είναι τα δωμάτια απόδρασης;

Με τον όρο δωμάτια απόδρασης αναφερόμαστε σε θεματικά δωμάτια στα οποία κλειδώνεται μια παρέα 2-6 ατόμων όπου καλούνται να λύσουν γρίφους που σχετίζονται με το θέμα του δωματίου. Το μυστήριο του κάθε δωματίου λύνεται βρίσκοντας κλειδιά, στοιχεία και κωδικούς. Η ομάδα μέσα σε προκαθορισμένο χρονικό διάστημα (συνήθως 60’) πρέπει να συγκεντρώσει τα κατάλληλα στοιχεία και να φέρει εις πέρας την αποστολή που έχει αναλάβει. Ο βαθμός δυσκολίας διαφέρει από δωμάτιο σε δωμάτιο δίνοντας τη δυνατότητα σε ανθρώπους κάθε ηλικίας να εμπειρίας να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Γιατί Escape room?

Η βασική πηγή έμπνευσης των δωματίων απόδρασης δεν είναι άλλη από τα βιντεοπαιχνίδια της προηγούμενης δεκαετίας. Η βασική διαφορά όμως είναι ότι ο παίκτης πλέον είναι μέρος του παιχνιδιού. Δεν το παρακολουθεί απλά από την οθόνη ενός υπολογιστή. Ποιος δεν θα ήθελε να μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής σε μια ταινία μυστηρίου; Να μπει μέσα στο παιχνίδι που τόσο παθιασμένα παίζει με το χειριστήριο του; Πλέον όλα αυτά γίνονται πραγματικότητα με τα Great Escape Rooms Θεσσαλονίκη.

Το live acting στα δωμάτια απόδρασης!

τι είναι τα δωμάτια απόδρασηςΕίσαι fan των θρίλερ; Θέλεις να ζήσεις μια έντονη εμπειρία τρόμου όπως ο αγαπημένος σου κινηματογραφικός χαρακτήρας; Η αδρεναλίνη να πλημμυρίσει το σώμα σου; Πλέον έχεις τη δυνατότητα μέσω των δωματίων απόδρασης που περιλαμβάνουν live performance από ηθοποιούς που συμβάλουν στην δημιουργία μιας έντονα τρομαχτικής αίσθησης στους παίκτες.